Mitä yhteistä?

15.11.2023

Musiikilla on merkittävä vaikutus meihin, jopa hyvin yllättävissäkin asioissa. Kaupassa soivalla musiikilla on tutkittu olevan vaikutusta ostospäätöksissämme, sopivalla musiikilla herkistää meitä ostamaan lisää. Tutkimukset ovat osoittaneet myös, että musiikki voi vaikuttaa myönteisesti mielialaan, stressinhallintaan ja henkiseen hyvinvointiin. Musiikilla on uskomaton kyky koskettaa meitä enemmän kuin pelkät sanat voisivat.

Uskoisin monilla meistä olevan jossain vaiheessa elämää joku laulu, joka kuvaa hyvin omaa sen hetkistä olotilaa tai ajatuksia. Musiikki toimii eräänlaisena kokemusten jakamisen keinona, kun jonkun laulun sanat sanoittavat ne ajatukset ja tunteet, joille ei itse löydä sanoja kertomaan. Se myös yhdistää meitä, kun joku muukin on kokenut samoja asioita tai ajattelee samalla tavalla.

Tällä viikolla monet nuoret lähtevät Maata Näkyvissä -festareille. Aluksi pieni paikallinen tilaisuus on kasvanut valtavaksi tapahtumaksi, jonne saavutaan ulkomailta asti. Siellä musiikki yhdistää meitä jokaista saman asian ääreen, vaikka musiikki genrejä esillä on monia ollut vuosien varrella, kuin myös tänäkin vuonna. Eri musiikkilajeista huolimatta sanoma on sama: "Usko, toivo ja rakkaus".

Olit sitten menossa Maata Näkyvissä -festareille tai et, voi musiikin avulla silti kokea yhteisöllisyyttä. Tämän vuoden festarien teema sopii, "Et ole yksin", kuvaa juuri musiikin merkityksellisyyttä. Meitä jokaista lähellä on rakastava Isä, joka kulkee aina meidän vierellämme ja meidän kanssamme. Siitä löytyy erittäin monta laulua ja biisiä, jossa tämän sanoman voi kuulla ja kokea.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita