Hyvä/paha joulu

12.12.2023

Joulun odotus alkaa monille eri aikoina. Jotkut sukeltavat jouluun jo syksyn ensimmäisinä viileinä päivinä, kun lehdet alkavat kellastua. Toisille joulu alkaa vasta adventin lähestyessä, kun syttyvät ensimmäiset adventtikynttilät.


Mutta sitten on niitäkin, jotka eivät odota joulua ollenkaan. Joulu voi olla monelle vaikeaa aikaa, muistuttaen menneisyyden haavoista ja ikävistä muistoista. Se voi tuoda mukanaan tunteen turvattomuudesta, yksinäisyydestä tai riittämättömyydestä – kaikki ne voivat painaa mieltä raskaasti.

Olipa joulusi sitten täynnä iloa tai surua, sen sanoma on jokaiselle sama. Se on sanoma toivosta ja valosta, joka on läsnä jokaisessa joulussa. Joulu ei ole pelkästään lahjoja, herkkuja ja joulukuusen koristelua. Se on muistutus siitä, että maailmaan syntyi valo, Vapahtaja, joka tuo lohtua pimeyteen.

Jeesus sanoi: "Minä olen valo ja olen tullut maailmaan siksi, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen." Näin joulu kutsuu meitä muistamaan valoa, joka on läsnä synkimmässäkin hetkessä. Se on kutsu hyväksymään ja jakamaan rakkautta ympärillemme, sillä juuri siitä joulu kumpuaa – pelastuksesta, toivosta ja rakkaudesta.
-Pekka

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita